Havana - Cuba
Home » Vervoer

Vervoer


Vanaf Nederland en Belgiƫ is het ongeveer veertien uur vliegen naar Cuba. Dit kan langer duren als u een overstap moet maken op het Amerikaanse continent. Kijk voordat u een reis boekt goed naar de prijzen van de vliegtickets van de verschillende luchtvaart maatschappijen. Het loont zich nog wel eens om wat langer te zoeken. Het kan soms wel eens tot honderden Euro's voordeel opleveren.

Eenmaal in Havana aangekomen zult u zelf moeten bepalen wat voor soort van vervoer u zelf wenst.  Het oude stadshart van Havana is niet supergroot en als u redelijk ter been bent is het per voet goed te doen. Als u actief bezig bent is het wel raadzaam voldoende vocht tot u te nemen. Als je er voor kiest om van het openbaar vervoer gebruik te maken dat zijn de taxibrommers misschien wel een leuke optie voor u. Deze worden bemand door een chauffeur die u voor relatief weinig geld de hele stad kan laten zien.  Je kunt bijvoorbeel af spreken om een chauffeur een dag te huren, als de chauffeur de prijs noemt kun je proberen om door middel van onderhandelen de prijs naar benenden te brengen. U heeft een goede kans van slagen.  Een andere (goedkope) optie is gebruik te maken van een stadsbus. Deze bussen hebben een netwerk door heel Havana. Maar neem de rij- en vertrektijden niet al te serieus. Dit verandert met de regelmaat van de dag. 
Het is ook mogelijk om een taxi te huren, maar dit is een wat duurdere vorm van transport. Ook hier is het van belang direct een prijs af te spreken voor een bepaalde afstand. Als u zelf een auto wilt huren moet u weten dat u minstens 21 jaar oud moet zijn. Dit is de regelgeving in Cuba. Ook de kwaliteit van de verhuur auto's wil nog wel eens verschillen. Als u verder Cuba in wilt dan is het nemen van de trein een aanrader. De Cubananen maken zelf ook veel gebruik van het treinnetwerk en u krijgt zodoende direct een goede indruk van het dagelijkse leven in Cuba.