Havana - Cuba
Home » Eten & drinken

Eten & drinken


Er is op het gebied van eten voldoende te kiezen voor de toerist die Havana aandoet. Maar ook niet meer dan dat. Er zijn de traditionele Cubaanse restaurantjes maar de traditionele keuken van Cuba kenmerkt zich vooral door gerechten met relatief weinig ingrediënten. Er zijn gerechten met vlees, kip en ook vis. Maar de variatie is niet al te groot.
Wat veel op Cuba gegeten wordt is het gerecht Congris. Dit heeft als grootste bestandsdelen rijst, zwarte bonen en varkensvlees. Dit gerecht is in vrijwel elk echt Cubaans restaurant te bestellen.

Doordat het toerisme de laatste jaren toeneemt op Cuba. Komen er ook steeds meer restaurants gericht op de de toerist die afkomstig is uit Europa. Je zult in Havana de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken ook regelmatig tegenkomen. Het eten is de meeste van deze restaurants is ook van redelijke kwaliteit. Nadeel is wel dat het in deze eetgelegenheden niet bepaald goedkoop dineren. Ook vegentarische restaurants zijn de laatste jaren in opkomst.

Je hebt ook nog een andere vorm van eten op Cuba. Dit heet Paladeres, dit is in feite eten bij de Cubanen thuis. Het is relatief goedkoop. Verwacht hier geen culinaire wonderen. Maar leuk is het wel om ten minste één avond op deze manier uit eten te gaan.
Je kunt ook alcoholische dranken nuttigen, maar hiervoor ligt de prijs beduidend hoger. Dit doordat veel sterke drank van ver buiten de landsgrenzen moet worden geimporteerd.

Op het gebied van sterke drank heeft Cuba trouwens wel twee sterktehouders. Dit zijn de typische Cubaanse rum welke rijkelijk vloeit over het hele eiland en met name in Havana natuurlijk.
Een ander wereldberoemd drankje is de Mojite, al heeft deze drank ook Rum als zeer belangrijk bestandsdeel. Verder zitten in deze coiktail onder andere muntbladeren en rietsuiker en wordt dit alles aangevuld met veel ijs.